Aktiviti,

Macam ni rupanya yang dimaksudkan MANDIAN TEMPAYAN di De Bali Spa Sungai Buloh... Mana nak ada dah zaman sekarang mandi tradisional macam ni...

7:40:00 AM DeBaliSpa 0 Comments

INI LAH RUPANYA MANDI AIR TEMPAYAN... MACAM ORANG DULU KALA KAN...??? MANDIAN TEMPAYAN NI ADA AURA POSITIFNYA YANG TERSENDIRI TAU...
MODEL YANG DILANTIK SEDANG MENIKMATI  MANDIAN TEMPAYAN DI DE BALI SPA SUNGAI BULOH
Dulu kala mana ada paip elok siap water heater macam kat umah korang tu... gini la rupa cara org dulu kala mandi... penuh dengan adab dan sopan, mandi duduk siap ngan kain basahan... hehehe...
Masyarakat moden zaman sekarang mandi guna air yang keluar dari water heater... air panas... takut sejuk... 

Tapi korng tahu tak kelebihan mandian tempayan yang sejuk ni banyak kelebihannya berbanding mandi air panas tau...

APA KELEBIHANNYA...

1. Mengurangkan Stress 
2. Meningkat Tahap Metabolisme
3. Menyihatkan Kulit & Rambut
4. Melegakan Lelah

Jadi, korang yang suka mandi air panas tu dah boleh lah cuba-cuba bertukar mandi air sejuk tempayan pulak yer.. Selain daripada empat kelebihan di atas, ada kajian lain yang telah membuktikan bahawa air sejuk sememangnya membantu membendung pelbagai penyakit dan masalah harian lain sebenarnya...

Korang nak fefeeling macam orang dulu-dulu tak..??? jom la kembali ke zaman dulu kala... gayung pun tempurung kelapa... zaman sekarang payah la nak jumpa mandi air tadahan tempayan siap sekali ngan gayung tempurung kelapa mcam ni ni... kan..???

Hanya ada di De Bali Spa Sungai Buloh sahaja mandi style macam ni...

Tempahan & pertanyaan lain boleh klik ----->>> www.wasap.my/60122646882 atau hubungi mana-mana wakil jualan dan pemasaran kami...

DE BALI SPA SUNGAI BULOH
"Your Private Spa Treatments"

Serve with love
Haslina Tan
www.debalispa.com

You Might Also Like

0 comments: